Antwerpse Kathedraalconcerten vzw

Kleine orgelmis van Johann Sebastian Bach

Sinds geruime tijd beschikt de Sint-Antoniuskapel van onze kathedraal over een bijzonder instrument, een orgel uit 1977 van de Zweedse bouwer Martensson (Lund). Hoewel het een eerder bescheiden instrument is biedt het toch ruime mogelijkheden in de prachtige akoestiek van de kapel. Om dit instrument aan u voor te stellen organiseert de vzw Antwerpse kathedraalconcerten een concert waarbij Peter Van de Velde de zgn. “Kleine Orgelmis”, gebaseerd op de Lutherse catechismus, van Johann Sebastian Bach zal spelen als afsluiting tevens van het Luther-jaar en dit op maandag 30 oktober 2017 om 20u. Pastoor Bart Paepen zal het geheel inleiden en becommentariëren.

Inkom is via Groenplaats 21 (vanaf 19u30) en de toegang bedraagt € 10 aan de kassa of € 8 in voorverkoop in de kathedraalshop.

 

Kerst-Benefietconcert in de Antwerpse kathedraal

Op dinsdag 26 december 2017 om 20u speelt organist-titularis Peter Van de Velde een programma met werken voor de Kerstperiode op het Metzler-orgel van de kathedraal. De opbrengst van dit concert gaat via de dienst pastorale werken van de kathedraal integraal naar behoeftigen in onze binnenstad. Op het programma staan werken van o.a. J.S. Bach en hedendaagse bewerkingen van bekende kerstliederen.

Kaarten aan 10 euro zijn verkrijgbaar elke dag tussen 10 en 17u in de kathedraalshop of de avond zelf vanaf 19u30 aan de kassa. Inkom via Handschoenmarkt.

 

Nieuwe SACD: Guy Weitz - complete organ works & Joseph Jongen

 

Organist Peter Van de Velde nam het volledige orgelwerk van de Belgische componist Guy Weitz op alsook enkele werken (Quatre Pièces, Toccata en Sonata Eroïca) van Joseph Jongen. Deze SACD bevat de laatste opname van het Schyven-orgel voor de restauratie alsook de eerste opname van het B. Pels & zoon orgel in de Antwerpse Sint-Laurentiuskerk.

Meer informatie over deze SACD kan je hier vinden.

 

 

 

Restauratie Schyven-orgel

Op dit ogenblik is het romantische Schyven-orgel in restauratie. Je kan de werken volgen via onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/schyvenorgel

 

 

Nieuwsbrief

Wenst u graag via e-mail op de hoogte gehouden te worden van onze activiteiten, vul dan hieronder uw e-mailadres in. Wij sturen u een digitale nieuwsbrief waarin wij onze activiteiten aankondigen.