Antwerpse Kathedraalconcerten vzw

55ste Internationale orgelcyclus - 24ste reeks Orgel na de noen 2017

2017 is het Lutherjaar! Voor onze internationale orgelcyclus 2017 kozen we dan ook voor het thema 'Lutherse koralen'. Drie organisten brengen tijdens de avondconcerten een programma dat refereert naar enkele bekende koraalmelodieën.

In de reeks Orgel na de noen laten we enkele jonge, net afgestudeerde organisten aan bod komen naast enkele gevestigde waarden in de orgelwereld. Organist-titularis Peter Van de Velde zal tijdens het laatste concert van de reeks een avant-première geven van het Schyven-orgel.

Klik hier voor het volledige overzicht van de concerten.

 

 

Nieuwe SACD: Guy Weitz - complete organ works & Joseph Jongen

 

Organist Peter Van de Velde nam het volledige orgelwerk van de Belgische componist Guy Weitz op alsook enkele werken (Quatre Pièces, Toccata en Sonata Eroïca) van Joseph Jongen. Deze SACD bevat de laatste opname van het Schyven-orgel voor de restauratie alsook de eerste opname van het B. Pels & zoon orgel in de Antwerpse Sint-Laurentiuskerk.

Meer informatie over deze SACD kan je hier vinden.

 

 

 

Restauratie Schyven-orgel

Op dit ogenblik is het romantische Schyven-orgel in restauratie. Je kan de werken volgen via onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/schyvenorgel

 

 

Nieuwsbrief

Wenst u graag via e-mail op de hoogte gehouden te worden van onze activiteiten, vul dan hieronder uw e-mailadres in. Wij sturen u een digitale nieuwsbrief waarin wij onze activiteiten aankondigen.