Antwerpse Kathedraalconcerten vzw

Internationale orgelcyclus 2018

 

De internationale orgelcyclus van 2018 staat in het teken van het pas gerestaureerde Schyven-orgel. Op vrijdag 8 juni ontvangen we David Briggs die een transcriptie van de vijfde symfonie van Gustav Mahler speelt.
Een week later, op 15 juni, brengt Andreas Jetter muziek van J.S. Bach, H. Reimann, J. Jongen en Ch.-M. Widor.
Op 22 juni laten we Andreas Sieling aan het woord. Hij brengt muziek van Ch. Tournemire, L. Vierne, P. Cochereau, J.K. Kerll en G. Muffat.
Organist-titularis Peter Van de Velde sluit de reeks avondconcerten af op 29 juni 2018 en speelt C. Franck en L. Vierne.

Om 19u45 is er bij elk concert een inleiding. Ingang via Groenplaats 21.
De concerten vangen aan om 20u30. Ingang via de Handschoenmarkt.

Toegang: 12 euro en 10 euro voor studenten, minderjarigen, mindervaliden, derde leeftijd en leden Orgel in Vlaanderen.

Bekijk het programma en reserveer tickets
 

Download de affiche als PDF

Eerste opname van gerestaureerd Schyven-orgel beschikbaar

Het gerenommeerde Duitse platenlabel Aeolus heeft in coproductie met onze vereniging Antwerpse Kathedraalconcerten vzw een eerste opname op SACD uitgebracht van het Schyven-orgel na de restauratie van 2014 – 2018. Kathedraalorganist Peter Van de Veldebrengt met deze nieuwe uitgave hulde aan de eerste titularis van het Schyven-orgel, Joseph Callaerts (1830-1901). Op het programma staan niet alleen zijn twee Toccata’s, maar o.a. ook de Eerste Sonate en transcripties door Callaerts van muziek van Mozart en Peter Benoit. Ook de Symphonie Pastorale die tijdens het herinspelingsconcert op 13 april menig concertganger deed gniffelen omwille van de spectaculaire onweerseffecten, is nu voor het eerst integraal op cd verkrijgbaar (world premiere recording).

 

Bekijk hier ook de achterkant van de CD.

 

Inspelingsconcert Schyven-orgel

Het inspelingsconcert was een enorm succes. Meer dan 1400 luisteraars kunnen het bevestigen: het Schyven-orgel klinkt als nooit tevoren. Niet alleen heeft het instrument aan kracht gewonnen, ook de verschillende registers kregen nog meer karakter.

Herbeleef het concert hier:

 

Nieuwsbrief

Indien u graag op de hoogte blijft van onze activiteiten, vul dan hieronder uw e-mailadres in.